En favor de les matèries de filosofia

miércoles, 12 de octubre de 2022

Té límits el coneixement?

El coneixement podríem dir que és tot aquell saber que es pot justificar racionalment i que és objectiu, però té aquest algun tipus de límit? Existeix algun moment en el qual podem parar d'adquirir noves informacions?
Sempre hem tingut la idea al cap de què sempre pots millorar i aprendre més, però és tot això infinit? Trobar aquest límit va més enllà de les capacitats humanes, ja que és un tema tan complex que ens sentiríem ignorants si ens intentéssim planteja quin és el punt de parida i el punt final, en el moment en el qual ens donem conte que és una cosa que no podem saber aquesta ignorància es pot convertir en coneixement.
Sovint diem que sabem una cosa quan, en realitat, el que estem fent és acceptar l'opinió d'algú o una explicació que ens dona a entendre que allò és la veritat, i és quan et creus que tot allò que t'han dit és veritat, quan ho interioritzes i ho converteixes en coneixement.

En conclusió, el no poder-li trobar un límit a aquest concepte ens fa ignorants, però, si a la vegada aquesta ignorància es pot convertir en coneixement doncs finalment diríem que això es retroalimenta i que, per tant, no té límits?

EPISTEMOLOGIA: És la branca de la filosofia que tracta dels problemes filosòfics que envolten la teoria del coneixement.

 Fet per: Maria lapuente - 1r batx CAT

No hay comentarios:

Publicar un comentario