En favor de les matèries de filosofia

miércoles, 12 de octubre de 2022

Per què hi ha alguna cosa en comptes de res?

Quin és el sentit de la vida? Que fem aquí? Per què estem aquí? Però el més important, per a que estem aquí?

De repent un dia naixem, creixem i morim, i, ja està? I enmig què? Aprenem, treballem, estimen, plorem, riem, ens equivoquem, però, per què? Per a què? 

Al final, tots serem un record en la memòria d’algú, un vídeo, una foto, una anècdota. Milions de persones ja han estat aquí abans, i què? Amb quina finalitat? Permetre que puguem estar més persones aquí? I això per a que? La nostra funció es assegurar-nos de que algú es quedi després de que nosaltres marxem? I per què? Per deixar-ne altres més? I aquests altres, a altres i després, a altres, i així fins quan? Això ho portem fent milers d’anys i res canvia.

Però, per què hi ha alguna cosa en comptes de res? El no-res ha de ser l' absència de l'espai. El no-res només existiria en el cas que l'espai del nostre univers fos finit. És a dir que si viatgem en línia recta, en algun moment tornaràs a estar al mateix lloc. Imagina't una esfera que és tot el que existeix i fora d'aquesta esfera no existeix l'espai, quan un arriba a la vora de l'esfera torna a aparèixer de l'altra banda al mateix espai, simplement l'espai es repetiria sempre. D'aquesta manera el no-res seria infinit i l'espai finit. Aleshores la pregunta seria, “Per què ha d'existir el no-res si tot existeix?” El no-res també podria ser l'insubstancial d'alguna cosa, per tant ha de tenir inimaginables formes de canvi i transformacions, fins i tot mostrant-nos als nostres ulls com a “res”. 

BRANCA DE LA FILOSOFIA QUE ESTUDIA LA VIDA: Metafísica

Fet per: Aran Asensio Zaballos - 1BATX B CAT

No hay comentarios:

Publicar un comentario