En favor de les matèries de filosofia

lunes, 10 de octubre de 2022

Què ens dóna forces per a superar els reptes?

 

Els meus reptes



Aquesta foto de la personificació dels meus reptes m’ha fet preguntar-me d’on treiem forces els humans per  afrontar-los i superar-los. Perquè no ens quedem al lloc on estem còmodes i ens esforcem per aspirar a més ?


Que ens dóna forces per a superar els reptes?


Està clar que segons la teva experiència la definició i dificultat d’un repte varien exponencialment. Però independentment de la dificultat de la tasca, al llarg de la història, els humans sempre hem tingut mecanismes per a complir-la. 


Una de les motivacions més importants del ésser humà és la por. La por és un sentiment que està fet per fer-te evitar perills i, el més important, donar-te la energia o la adrenalina per superar-lo. Un altre lloc d’on treiem les forces per a superar una adversitat és l’autosuperació. Les ganes de qualsevol persona de avançar en la vida i no quedar-se en el mateix lloc gaire temps. L’autosuperació, també va molt lligada amb l’ambició humana. El sentiment de voler més, ser millor. Aquesta emoció en mesura ens pot donar les eines per a ser invencibles i poder aconseguir qualsevol cosa.


Aquesta pregunta pertany a la Ontologia: la branca de la filosofia que estudia l'ésser. Què vol dir ser, si és el mateix ser que existir, si hi ha graus en l’ésser… 





Nom: Miquel Victor Socias

Curs: 1er Batx. A

Institut Joan Oró de Lleida


No hay comentarios:

Publicar un comentario