En favor de les matèries de filosofia

martes, 11 de octubre de 2022

A ON ENS PORTA EL CAMÍ DE L'AMBICIÓ?







Oriol Hernàndez Setó. 
1r Batxillerat A.


Els humans som l’única espècie animal amb intel·ligència i capacitat de raonament. Mentre que la resta d'espècies animals tenen una mentalitat conformista i s’acontenten en sobreviure i poder menjar i dormir, els humans mai semblem conformes amb el que tenim i constantment ens posem metes. Podríem dir que l’ambició és el que ens mou: tot és possible amb passió, determinació, esforç i dedicació. 


Aquesta ambició, ben gestionada, es positiva. Ens genera una motivació interna que incita a la superació continua d’un mateix. Mal gestionada però, genera un efecte ironicament contradictori. Si, fem el que fem, mai ens hi conformem, acabarem enterrant-nos a nosaltres mateixos i no sols això sinó que també farem mal als altres. 


Una clara conseqüència d’aquest fet és la creixent contaminació del planeta en els darrers anys. És el resultat de no haber sabut estar conformes amb el que tenim. La clau és trobar el punt en que la nostra ambició comença a ser contraproduent i saber parar. Cal evitar que la inteligencia que els sers humans posseïm es comberteixi en una maledicció.




Branca de la filosofia: L’antropologia filosòfica i epistemologia.




No hay comentarios:

Publicar un comentario