En favor de les matèries de filosofia

martes, 11 de octubre de 2022

EXISTEIX LA LLIBERTAT?

Ariadna Ribes Ungureanu
1r Batxillerat A (WEB)
Existeix la llibertat?

 

Existeix la llibertat? Som realment lliures? Què és ser lliure? Totes aquestes preguntes se'm va venir al cap al veure aquesta petita dent de lleó darrera d'unes reixes. Això em va fer reflexionar sobre nosaltres, els humans, que encara que pensem que som lliures, i que en aquest món podem fer el que ens plagui i que podem prendre les nostres pròpies decsions sense cap restricció, realment no és així, ja que sense adonar-nos som com aquesta dent de lleó, que creix lliurement pensant que pot arribar on vulgui, però en realitat està retinguda per unes reixes metàliques.

La llibertat és una cosa que tothom vol aconseguir, ja que ens fa ser nosaltres mateixos. Però al voler aconseguir-la ens adonem que és un concepte volàtil, fals, no te cap consistència i no s'hi pot accedir fàcilment ja que avui en dia, per molt que creguem que ho som, hi ha massa factors que ens impedeixen arribar a aquesta llibertat tan desitjada. L'home, per molt que la vulgui aconseguir arrosega massa regles socials, morals, religioses,fisiològiques, etc, que condicionen la nostra manera de pensar i actuar i per tant ens impedeixen assolir-la.

Actualment, no estem sent educats per arribar a ser lliures; ja que si tohom fes el que volgués, la nostra societat seria un caos total, sinó que estem sent educats per a viure seguint les regles establertes. Realment, jo penso que mai podrem aconseguir una llibertat total, el que sí que es possible es poder trobar un equilibri entre aquesta llibertat tan desitjada amb les nostres regles i obligacions diàries.  

Branca que estudia aquest tema: filosofia política.

No hay comentarios:

Publicar un comentario