En favor de les matèries de filosofia

viernes, 29 de octubre de 2021

Sota quin sistema viurem en el futur?

 

   Manifestació per l'independencia de catalunya

Fet per: Aneudy Gertrudix

Sovint em paro a observar la forma en que vivim avui en dia, els drets i llibertats que tenim com a persones, les lleis que seguim com pautes, sense qüestionar- les, perquè desde pertits hem interioritzat… Llavors em pregunto, com hem arribat a tot aixó? I el més important, quant durarà?


Si mirem enrere, ens donarem compte que per arribar on som, la societat ha passat per moltíssims canvis, en gran part a causa de la forma de govern. Però totes les formes de govern tenen una cosa en comú: que son fràgils. Sempre hem considerat l'estat com algo inquebrantable, però en qualsevol moment podría arribar algú al poder amb una proposta electoral que compleixi les reclamacions del poble, i llavors aprofitar per canviar les lleis al seu gust, utilitzar l'exèrcit per ficar por a la gent i exterminar a la població d'altres orígens, com va passar amb els nazis a Alemania, per exemple.


El que vull dir és que normalment mirem al futur pensant en el progrés, però no te perquè ser així. Segurament tot vagi a millor en un futur però en qualsevol moment podem tornar enrere. Llavors haurem d'estar preparats per lluitar per el que volem, preguntant-nos com mereixem viure, defensant els nostres drets i llibertats i deixant enrere les lleis que abans seguiem com pautes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario