En favor de les matèries de filosofia

martes, 26 de octubre de 2021

34. Naixem per trobar la felicitat o per viure-la?

 

Fet per: Abril Gómez Planell

Què és la felicitat? Un sentiment efímer, instantani i passatger que sentim els humans durant un període determinat, o bé una perduració en el temps? Generalment associem la felicitat amb tot allò que ens proporciona benestar, que ens fa sentir vius i satisfets. Quan veiem que tot el nostre esforç té la seva recompensa i que es veu reflectit en els resultats, ens sentim immensament feliços. Però, la felicitat arriba sempre després de l’assoliment dels nostres objectius, o podem gaudir del procés que ens ha dut a aconseguir-los? I si la felicitat que busquem no està en aquell cim al qual tant ens hem entestat a arribar? Per què vivim en una recerca constant de felicitat i no ens preocupem per trobar-la en allò més simple?

Amb totes aquestes preguntes em refereixo a que, per molt que a vegades ens obsessionem a trobar la felicitat, aquesta no té perquè ser un destí al què aspirem ja que a vegades es pot tractar simplement del camí que recorrem per assolir els nostres objectius.

Així doncs, he escollit una imatge de les vacances d’aquest estiu a la muntanya ja que, tot i que ens aquest cas vaig gaudir del cim, també vaig viure molts replans de felicitat durant el camí. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario